Stadtsparkasse Hagen Schalterhalle

Sparkassen-Karree 1, 58095 Hagen

2006

Contemporary

Innenarchitekt Heiner Kolde | bkp kolde kollegen
Ingenieurbüro Bild + Partner Beratende Ingenieure mbB
(supporting structure/sail membrane)

Sparkasse Hagen

bookmark project | Bookmarks/Route planner (0)


This website uses Google Maps to integrate maps. Please note that personal data can be recorded and collected here. To see the Google Maps map, please consent to it being loaded from the Google server. You can find more information here.

Total projects: 484

Full-text search:

Search projects:

search

Advanced search with more criteria

Total projects: 484

Stadtsparkasse Hagen Schalterhalle

The Sparkassenkarree’s (block) new counter area is a “public space” and thus a communication and event centre for both the Sparkasse (municipal savings bank) and the City of Hagen.
The large ellipse in the floor and suspended ceiling panels interconnect the various spatial and functional areas. The straight grid of the inner courtyard’s facades and supports is continued in the floor covering and makes for spatial reference to the building’s ellipse.
Panels suspended from the office facades allow a simulation of various colour moods for, say, events. The panels also develop and stagger the airspace in an exciting fashion and create ceiling heights that people can feel comfortable with.
The staggered water band is a communicative place and underscores the public character of this area.

Author: bkp kolde kollegen / Editorial baukunst-nrw
Last changed on 10.09.2007

 

Categories:
Interior Architecture » Office

keine Aktion...

Cookie notice
We use cookies. Some of them are essential for the website to work. Others help to continuously improve our online offer. You can find information in our privacy policy


Edit cookie settings
Here you can select or deactivate different categories of cookies on this website.

🛈
🛈