Spherion - Deloitte

www.kocharchitekten.com

Schwannstraße 6, 40476 Düsseldorf

Icon legend

IconThis icon indicates an awarded building

IconThis icon indicates a listed building

IconProjects with this logo are on the UNESCO World Cultural Heritage list

IconProject has been converted, renovated or extended

IconProject is part of "Housing Culture Trail"

x close

awarded building

2003

Contemporary

Architekt Jürgen Koch | Deilmann Koch Architekten

FODA Grundstücks-Vermietungsgesellschaft mbh | IKB Immobilien Leasing GmbH

bookmark project | Bookmarks/Route planner (0)


This website uses Google Maps to integrate maps. Please note that personal data can be recorded and collected here. To see the Google Maps map, please consent to it being loaded from the Google server. You can find more information here.

Total projects: 484

Full-text search:

Search projects:

search

Advanced search with more criteria

Total projects: 484

Spherion - Deloitte

The principle behind the new German headquarters of Deloitte in Düsseldorf was the creation of an architectural structure that focused on energy-saving and climate-friendly concepts.
The energy saving concept is designed to make optimum use of daylight and thanks to special glass that redirects light ensures that total energy consumption is kept at a low level. The concrete core cooling ensures pleasant and uniform temperatures in winter and energy-saving cooling of the seven-floor building in summer. This avoids the disadvantages of a conventional air-conditioning system.
The building ensemble which is flooded with light comprises four structures that are enclosed by a generous glass-covered garden atrium. It serves as the centre of the complex and symbolises the concept of one workplace under one roof. Each of the four structures symbolises one of the four divisions of the Deloitte group: audit, tax, consulting and corporate finance. The structures are linked by open stairways and bridges and underline the connective and communicative nature of the ensemble. Communication, team spirit and community orientation are reflected here in the open-plan offices and meeting points on every floor.
Spherion provides working space for up to 1500 employees. The spatial concept developed by architect Jürgen Koch allows the flexible and easy design of several office areas of different size, incorporating single, medium-sized or combi-offices. Interchangeable glass dividing walls ensure transparency and the freedom of defining room structures as required.

Awards:
Office of the Year 2004 (femb), Preisträger
Best Office Award 2004

Author: Charlotte Juhl
Last changed on 21.04.2021

 

Categories:
Architecture » Commercial Buildings » Offices

keine Aktion...

Cookie notice
We use cookies. Some of them are essential for the website to work. Others help to continuously improve our online offer. You can find information in our privacy policy


Edit cookie settings
Here you can select or deactivate different categories of cookies on this website.

🛈
🛈