Entrance view Kunstmuseum Bonn

Roofed outdoor area

Entrance area with canopy in the evening

Wide openings in the wall lead to the quad

View of the canopy roof from the side

Städtisches Kunstmuseum

kunstmuseum.bonn.de

Friedrich-Ebert-Allee 2, 53113 Bonn

1992

Contemporary

Stefan Polónyi
Architekt Axel Schultes | Schultes Frank Architekten

Stadt Bonn

bookmark project | Bookmarks/Route planner (0)


This website uses Google Maps to integrate maps. Please note that personal data can be recorded and collected here. To see the Google Maps map, please consent to it being loaded from the Google server. You can find more information here.

Total projects: 484

Full-text search:

Search projects:

search

Advanced search with more criteria

Total projects: 484

Städtisches Kunstmuseum

A diagonal crosses the square ground plan of the Kunstmuseum in Bonn and reduces the exhibition visit to an L-shaped area, off the street. The second part of the structure is a roofed outdoor area with monumental, slim round pillars. This is screened off Bundesstraße 9 (Friedrich Ebert-Allee) by an “inhabited” wall, accommodating the museum’s admin. The interior of the museum, which has three entrances, is characterised by openness. Its core is formed by the stairs that look like geometrical gems. In the lobby’s basement, we find the cloakrooms and the lecture hall; on the ground floor is the cafeteria. The museum is the most important post-war museum in (western) Germany.

Author: editorial baukunst-nrw
Last changed on 10.09.2007

 

Categories:
Architecture » Public Buildings » Cultural (cinemas, theatres, museums)

keine Aktion...

Cookie notice
We use cookies. Some of them are essential for the website to work. Others help to continuously improve our online offer. You can find information in our privacy policy


Edit cookie settings
Here you can select or deactivate different categories of cookies on this website.

🛈
🛈