General view from one side of the garden

Max Ernst Museum new building

Max Ernst Museum old building renovated

Max Ernst Museum

Max Ernst Museum

www.maxernstmuseum.lvr.de/

Comesstr. 42, 50319 Brühl

Icon legend

IconThis icon indicates an awarded building

IconThis icon indicates a listed building

IconProjects with this logo are on the UNESCO World Cultural Heritage list

IconProject has been converted, renovated or extended

IconProject is part of "Housing Culture Trail"

x close

awarded building listed building converted, renovated or extended

2004

Contemporary

Architekt Thomas van den Valentyn | Van den Valentyn - Architektur
Architekt Seyed Mohammad Oreyzi | smo architektur

Stadt Brühl

bookmark project | Bookmarks/Route planner (0)


This website uses Google Maps to integrate maps. Please note that personal data can be recorded and collected here. To see the Google Maps map, please consent to it being loaded from the Google server. You can find more information here.

Projects with videos


We use a video player on this website, to play videos directly from our YouTube channel. Please note that personal data can be recorded and collected. To see videos, please agree once, that these can be downloaded from the YouTube server.
You can find more information here.

Total projects: 2010

Full-text search:

Search projects:

search

Advanced search with more criteria

Total projects: 484

Max Ernst Museum

The Max Ernst Museum in Brühl’s new concept’s hallmark is the successful interplay of the listed old building and the modern annexe.
The museum’s basis is the two-wing Benediktusheim built in 1844.
The renovated two-storey old building accommodates the permanent exhibition while the 500 sq m temporary exhibition and an event hall were put into the underground part of the new building. The basement’s roof forms a platform made of natural stone that also serves as a base for the transparent pavilion and an exhibition space for sculptures. Narrow continuous windows between the platform’s upper edge and the ground bring daylight into the basement.
The one-storey overground new building fits into the inner courtyard of the U-shaped old building and accommodates the foyer and access functions.
The reserved architectural language, which respects the old buildings, preserves the overall appearance of the ensemble of buildings and the surrounding park.

Award: Exemplary buildings in North Rhine – Westphalia 2005 (State of NRW/chamber of architects NRW) Auszeichnung: Vorbildliche Bauten in Nordrhein-Westfalen 2005 (Land NRW/Architektenkammer NRW)

Awards:
Exemplary buildings in North Rhine – Westphalia 2005; Land NRW/chamber of architects NRW

Author: Editorial baukunst-nrw

 

Categories:
Architecture » Public Buildings » Cultural (cinemas, theatres, museums)

keine Aktion...

Cookie notice: We respect your privacy.
We use cookies on our website. Some are necessary so that your computer can load our site correctly. We use others to compile statistics on our website visits. This is done anonymously.
You can agree to or reject the statistical cookies. You can find more information about cookies in our privacy policy