Entrance area in the courtyard

Corner with a large window front of the office building

Hallway

Bürogebäude Lünen

Pierbusch 15, 44536 Lünen

1995

Contemporary

Gernot Schulz
Annette Hillebrandt

Gewerbepark "im Berge" - Vermietungs-GbR

bookmark project | Bookmarks/Route planner (0)

Total projects: 2010

Full-text search:

Search projects:

search

Advanced search with more criteria

Total projects: 493

Bürogebäude Lünen

The environment of this little office building is a hilly area of habitats overlooking the landscape-shaping horizontal line of the Dattel-Hamm-Kanal on the northern edge of the Ruhr area.
The brick cube with its roads and parking spaces differs from the landscape around it.
The example for the progressive use of the traditional material of bricks are Mies van der Rohe’s “Haus Esters“ and “Haus Lange“ in Krefeld. The cube is like a sculpture that controls access, light and views.
At these “recesses”, the texture of the coarse clinker changes into the smooth surfaces of the glass and skim.
The facade design’s vitality notwithstanding, the building radiates a natural calm.
The interior is also characterised by the “brick sculpture” concept:
The surfaces are red and yellow and the structures feature different light moods and views, depending upon their use.

Author: Annette Hillebrandt / Editorial baukunst-nrw

 

Categories:
Architecture » Commercial Buildings » Offices

keine Aktion...

By continuing to use this site you consent to the use of cookies on your device as described in our Cookie Policy unless you have disabled them. You can change your Cookie Settings at any time but parts of our site will not function correctly without them.