Landesamt für Natur, Umwelt und Verbraucherschutz

www.lanuv.nrw.de

Wallneyer Straße 6 , 45133 Essen

2006-2007

Contemporary

Koschany + Zimmer Architekten KZA

BLB Bau- und Liegenschaftsbetrieb NRW

bookmark project | Bookmarks/Route planner (0)

Projects with videos


... more

Total projects: 2010

Full-text search:

Search projects:

search

Advanced search with more criteria

Total projects: 484

Landesamt für Natur, Umwelt und Verbraucherschutz

Adjoining the labs and workshops also designed by KZA, at the beginning of 2007 the LANUV admin building was finished. A U-shaped structure with a framed entrance hall encloses a green inner courtyard and houses offices and a cafeteria.
The facade is horizontally defined by a white plaster facade and a set-off basement lined in grey cement asbestos slabs. A horizontal band of brown wooden windows also makes for a pleasant working atmosphere inside.
Ecological aspects like a green roof, windows made of European timber and a rain water discharge into hollows, infiltration ditches and ponds are also important.

Author: Editorial baukunst-nrw
Last changed on 04.09.2017

 

Categories:
Architecture » Commercial Buildings » Offices

keine Aktion...

Cookie notice: We respect your privacy.
We use cookies on our website. Some are necessary so that your computer can load our site correctly. We use others to compile statistics on our website visits. This is done anonymously.
You can agree to or reject the statistical cookies. You can find more information about cookies in our privacy policy